Exact-Train is vanaf 2014 actief in de wereld van de modeltreinen. De gebroeders Hans en Piet Keppel staan aan de wieg van deze nieuwe modeltreinfirma. Voor 2014 waren de gebroeders Keppel al actief in de modeltreinwereld en ontwierpen zij modeltreinen voor diverse firma‚Äôs. De belangstelling voor treinen is bij de gebroeders Keppel al vanaf hun vierde levensjaar ontstaan. Vanaf die tijd heeft het grootbedrijf en historie van de treinen hun belangstelling. Hierdoor is er een grote kennis van treinen opgebouwd, die je terug ziet in het programma van Exact-Train. Daarnaast deden bij de gebroeders Keppel de modeltreinen rond hun 7-de jaar hun intrede. De modeltreinhobby hebben ze vanaf die tijd verder vorm gegeven. Al snel vingen zij aan met het bouwen van modeltreinen en maakten ze zelf etsplaten voor dit doel. Hierdoor is ook veel technische kennis op gedaan over modeltreinen. Al deze kennis komt nu samen in Exact-Train en zorgen voor technisch goede modeltreinen die bovendien detailrijk zijn, historisch juist zijn en degelijk zijn uitgevoerd. De combinatie van deze kenmerken maakt Exact-Train uniek in de markt.

Een Exact-Train trein heeft de volgende technisch eigenschappen:

  • Alle treinen zijn geschikt voor het rijden op Marklin 3 rail wisselstroom banen. AC-assen en slepers zijn van elk Exact-Train model verkrijgbaar.
  • Exact-Train treinen zijn uiteraard ook geschikt om op gelijkstroom 2 rail banen te rijden.
  • Alle treinen bezitten een metalen onderzijde, waardoor zij een laag zwaartepunt hebben. Hierdoor rijden de treinen beter over de baan en zijn de rijeigenschappen zeer goed.
  • Veel onderdelen zijn in metaal uitgevoerd, waardoor ze stabieler zijn. Ook is een in metaal uitgevoerd onderdeel veel fijner te maken dan in plastic. Hierdoor hebben Exact-Train treinen fijnere details en zitten er ook meer details aan dan bij andere modeltreinfabrikanten.
  • Alle details worden vanaf de fabriek al los op het model gemonteerd. Bovendien zijn bij andere fabrikanten deze details veelal meegegoten. Hierdoor hebben Exact-train  modellen een veel mooiere uitstraling en maakt dit het verschil tussen hoge kwaliteit en middel kwaliteit. Kortom waar andere fabrikanten stoppen met detailleren gaat Exact-Train veel verder.
  • Exact-Train treinen zijn degelijk geconstrueerd.
  • Omdat de treinen van Exact-Train met vele metalen onderdelen zijn uitgevoerd en degelijk zijn geconstrueerd, kan je de treinen vastgrijpen zonder dat er onderdelen vanaf vallen of breken. Dit wordt keer op keer weer gedemonstreerd op beurzen door de treinen in handen van klanten te geven. Na een beurs zijn er geen onderdelen van de treinen gebroken of van de trein afgevallen. Deze eigenschappen maken Exact-Train  uniek in de modeltreinbranche.
  • Door de degelijke uitvoering van de treinen blijven de Exact-Train modellen na jaren functioneren nog op dezelfde kwaliteit! Er breken niet zomaar onderdelen spontaan af, wat helaas bij veel modeltreinen wel het geval is.
  • De meeste modeltreinen zijn met opengaande deuren uitgevoerd, waardoor het speelelement bij Exact-Train treinen groot is.
  • Exact-Train modellen zijn nauwkeurig op schaal nagemaakt en geschilderd.

Kortom: Of je nu Marklin 3 rail of 2 rail gelijktroom rijdt, bij Exact-Train krijg je waar voor je geld!